Wie ben ik?

Gemma
Gemma Smeets

Mijn naam is Gemma Smeets. Ik ben geboren in 1960.
Ik ben voetreflexoloog en heb een praktijk in Oosterhout, Noord-Brabant.
Daarnaast geef ik les in eenvoudige, zelf toepasbare reflexologie.

Als eerste in Nederland ben ik bevoegd de Taiwanese Eugster-therapie te geven. De basisprincipes van deze therapie kunnen worden overgedragen, zodat de cliënt deze zelf of in familiekring kan toepassen.
Dit betekent een grote steun voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam en meer onafhankelijkheid van de cliënt.

Mijn eerste ervaring met voetreflexologie was de behandeling van mijn hernia. Deze was zo succesvol dat ik besloten heb van voetreflexologie mijn beroep te maken. De mogelijkheden van deze oeroude en inmiddels weer populair wordende therapie spreken mij zeer aan.

Na een ongelukkige val op het ijs bleek ik een hernia te hebben. Een operatie was niet mogelijk. Er viel mee te leven maar de pijn kwam steeds terug. Vijfentwintig jaar later, toen ik op mijn eigen voet het reflexgebied van de wervelkolom ging behandelen, vond er een ommekeer plaats. Na een wekenlange intensieve zelfbehandeling ben ik inmiddels al vijf jaar pijnvrij. Dit was voor mij zo’n openbaring, dat ik besloot om door te studeren in de voetreflex-therapie.

Mijn belangrijkste diploma’s zijn:

  •         VoetreflexPlus, bij Total Health, Breda
  •         HBO Medische Basiskennis, bij Total Health, Breda
  •         Opleiding Voetreflexzone-massage bij Josef Eugster, Scheinfeld, Duitsland
  •         Natuurgeneeskunde bij de Volksakademie voor Natuurgeneeskunde, Vught.

Ik ben daarnaast afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ook heb ik daar een docentengraad behaald.
Ik heb vanaf 1983 achtereenvolgens gewerkt bij het toenmalige Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, de gemeenten Tilburg en Den Bosch en Thuiszorg Mark en Maas