Behandeling

Bij de behandeling door Gemma Smeets staat nooit één klacht centraal. Een voetreflexoloog behandelt immers altijd de hele mens. Veel klachten hebben een dieperliggende oorzaak. Hoofddoel van voetreflextherapie is ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van het hele lichaam.

Voetmassage

De behandeling bestaat uit afwisselend zachte en stevige massage van bepaalde punten en zones op de voet en het onderbeen. Deze punten en zones corresponderen met uw organen of andere lichaamsdelen. De voet fungeert als micro systeem, waarin het macro systeem van het lichaam weerspiegeld wordt. Vandaar het woord ‘reflexologie’, dat verwijst naar die weerspiegeling.

Ook de handen en het hoofd kunnen worden mee gemasseerd, ook hier bevinden zich immers micro systemen.

Gemma Smeets aan het werk…

U zit of ligt in een ontspannen houding. Reflexzones kunnen gevoelig zijn, maar  er wordt altijd rekening gehouden met uw pijngrens.
Ik werk regelmatig met een stokje om de druk te kunnen vergroten. De ervaring leert dat deze Taiwanese methode vaak heel effectief is.
Het aantal behandelingen hangt af van de klacht. Na het afgesproken aantal behandelingen kijken we of verdere therapie nodig is.

Zo nodig geef ik u ondersteunend advies over een gezondere leefstijl.

Bij u thuis!

U kunt mijn praktijk in Oosterhout bezoeken, maar ik werk ook op locatie, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of verzorgingshuis. Desgewenst kom ik bij u thuis.

Zelfbehandeling

Voetreflexologie is een uitgelezen manier om uw zelfheling te ondersteunen.
De kracht van voetreflexologie zit in de eenvoud. Met behulp van een voetenkaart en instructie kunt u de belangrijkste punten thuis zelf behandelen of dit laten doen door  een van uw naasten. Ook kunt u reflexpunten op uw handen behandelen.

Let op: dit is geen vervanging van een professionele therapie, maar ondersteunt.
Een professionele voetreflextherapeut heeft een opleiding van 3 of 4 jaar achter de rug.